Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви преди днешното заседание на

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви преди днешното заседание на
Коментари Харесай

Каракачанов се учуди, че проверка на висш военен е възложена на цивилна прокуратура

Министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи преди днешното съвещание на отрасловата парламентарна комисия, че не е знаел за досъдебно произвеждане против командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков и приложените специфични разследващи средства, заяви Българска национална телевизия. Според него, в случай че имало аргументи, е по-редно Военната прокуратура да води следствие против командира на военната авиация.

" Прочетох го оня ден, както и вие дружно всички сте го видели ", сподели Каракачанов, представен от малкия екран.

Той сподели, че е упълномощил вътрешна инспекция по случая и че до момента в който тя не завърши с съответни резултати, които да му бъдат показани, ген. Стойков ще продължи да извършва своите отговорности като пълководец на Военновъздушни сили.

" Служебната инспекция би трябвало да откри има ли съзнателно задържане на информация, има ли скриване на информация. Все отново би трябвало да знам и аз. Няма по какъв начин да се заровя в документите. Назначил съм служебна инспекция към директния му шеф - началника на защитата - да създадат, да изяснят събитията, с цел да мога аз да съм наясно с картинката. Дотогава, генералът си извършва отговорностите ", сподели Каракачанов.

За това, че профилираната прокуратура ревизира ген. Стойков се разбра около разкритията на държавното обвиняване, засягащи президента Румен Радев. Според прокуратурата данните за осъществено от Радев закононарушение са събрани в хода на досъдебно произвеждане против друго лице и при подслушване на командира на Военновъздушни сили. Прокуратурата подозира, че президентът е опитвал да повлияе на резултата от инспекция против себе си за спор на ползи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР