Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес, 15 май, в

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес, 15 май, в
Коментари Харесай

Каракачанов: За 175 места за войници кандидатстват над 430 младежи

Министърът на защитата Красимир Каракачанов взе участие през днешния ден, 15 май, в деянията от националната осведомителна акция „ Бъди боец “ в Русе. Той беседва с военнослужещите, участващи в статичния показ на военна техника и съоръжение и в представянето на военната специалност в осведомителната борса, както и с доста жители. Пред публицисти министър Каракачанов съобщи, че задачата на акцията „ Бъди боец “ е разпространение на военната специалност и показване на Българската войска пред обществото, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

„ След 30 години на съкращения в армията има цели райони в страната, в които хората не са виждали военна техника, не са виждали български бойци “, сподели министърът на защитата. Той показа, че акцията „ Бъди боец “ и напъните, които министерството поставя за превъзмогване на некомплекта, имат позитивен резултат. Министър Каракачанов напомни, че през миналата година постъпилите в Българската войска са повече от напусналите. Като образец за позитивната наклонност той уточни и обстоятелството, че в последния конкурс на Сухопътните войски за 175 оповестени вакантни войнишки длъжности документи са подали над 430 претенденти.

„ Не преглеждам договорката за самолетите Ф - 16 като бизнес, а като договорка, с която стартира модернизацията на българската военна авиация с нов вид самолети, и ми се желае и американската страна да я преглежда по същия метод “. Това сподели в отговор на журналистически въпрос министър Красимир Каракачанов. Той обясни, че някои от ценовите оферти не са удовлетворителни, което може би ще наложи договарянията да продължат. Другият въпрос, по който би трябвало да продължат диалозите е методът на заплащане – еднократно, или на няколко вноски.

„ Надявам се, че изказването, което направи Белият дом, когато взехме решение за започване на договарянията, а точно, че ще се съобразят с нашите благоприятни условия, ще стане действителност “, добави министър Каракачанов.

„ Иска ми се да бъда оптимист във връзка с изхода от договарянията. Самолетът е прекрасен. България има ясна позиция, че желае да превъоръжава своята авиация с този аероплан. Декларирали сме нашите финансови благоприятни условия. Но от едно равнище нагоре не знам дали за обществото и данъкоплатеца ще е целесъобразно, в случай че цената е толкоз висока “, показа министърът на защитата.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на опцията договарянията да продължат с различен участник министър Каракачанов сподели: „ Преговорите могат да продължат с някоя от другите страни, в случай че държавното управление вземе решение, че приключва диалозите със Съединени американски щати, а Народното събрание да го утвърди. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР