Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на
Коментари Харесай

Каракачанов поиска връщане на казармата през 2021 година

Министърът на защитата Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на запасното войнство в местността Крънска кория край Казанлък и още веднъж се разгласи за връщане на казармата. Той бе посрещнат с почетен часовой от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

"Единството на нацията и страната е извънредно значимо. Пожелавам вие да бъдете тези, които да го демонстрирате в обществото и да носите загатна за славната войска на България, с цел да възпитаваме младото потомство в дух на родолюбие и национализъм, най-малко до момента в който възстановим още веднъж наборната военна работа и младежите още веднъж се върнат в казармата, с цел да се научат на ред и дисциплинираност и да добавят пропуските си в историята и любовта си към България. От 2021 година може да се вкара наборната военна работа, в случай че в този момент страната стартира да работи по тематиката. Няма да е елементарно, само че и няма да е толкоз скъпо, колкото се пробват да ни изясняват ", съобщи вицепремиерът, който е патрон на събора.

Според него възобновяване на наборната военна работа e безусловно наложително, защото на процедура армията няма запас. Той посочи, че в случай че в този момент се случи нещо и се наложи да се активизират младежите сред 18 и 30 години, те ще се окажат пушечно месо и лесни цели.

По думите на министъра извънредно време е младежите да бъдат възпитавани в дух и умения, а не на джендъри. Министърът добави, че употребяваните досегашни причини против връщането на наборната казарма "вече не важат ", защото доста страни от Европейски Съюз и наши съседски са върнали наборната работа, а в някои в никакъв случай не е била отменяна.

Каракачанов акцентира, че оптималният период за военната наборна работа е 6-9 месеца, като за дамите и девойките тя е доброволна.

"Дори в този момент да я въведем, сме закъснели ", добави той.

И регистрира като неточност политическото решение за премахването на наборната военна работа преди 12 години. Подобна теза преди ден показаха и от управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР