Министърът на отбраната Драгомир Заков ще участва в заседанията на

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков ще участва в заседанията на
Коментари Харесай

Министър Заков ще участва в заседания на Съвет „Външни работи/Отбрана“ и на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана

Министърът на защитата Драгомир Заков ще взе участие в съвещанията на Съвет „ Външни работи/Отбрана “ и на Направляващия ръб на Европейската организация по защита във формат министри на защитата, които ще се проведат на следващия ден, 17 май, в Брюксел.

В рамките на съвещанието на Съвета министрите на защитата ще обсъдят използването на Стратегическия компас на Европейския съюз с фокус върху повишение на успеваемостта на задачите и интервенциите по линия на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз и военните аспекти на съветската експанзия против Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е поканен за присъединяване в полемиката по отношение на експанзията на Русия против Украйна. Очаква се и министърът на защитата на Украйна Олексий Резников да се причисли към диалозите посредством видеоконферентна връзка.
На съвещанието на Направляващия ръб на Европейската организация по защита министрите ще одобрят документ за основаване на „ Хъб за нововъведения в европейската защитата “ и ще дискутират въпроси, свързани с дефицита на вложения в защитата в Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР