Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Министър Заков и адмирал Ефтимов наградиха отличниците от випуск „Полковник Борис Дрангов“ на Военната академия

Министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов наградиха отличниците и връчиха дипломите на офицерите от випуск „ Полковник Борис Дрангов “ 2022 – Първа промяна на Военна академия „ Г. С. Раковски “, компетентност „ Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “(СРОВС), през днешния ден 28 юли.

„ Бъдещето на армията, това сте вие – бъдещите висши командири. Днес взимате алегорично причестяване от вашите прародители, от героите и светините на нацията. Сигурен съм, че вашата кариера ще бъде под знака на патрона на вашия випуск – полковник Борис Дрангов “, сподели в приветствието си министърът на защитата Драгомир Заков. Той поздрави първенеца на випуска подполковник Борис Куманов и акцентира, че всички тринадесет завършващи са с отличен триумф. Министърът означи и обстоятелството, че стратегическия курс приключват и двама офицери от Република Северна Македония. „ Това е ослепителен образец какво може да бъде практическото съдействие сред двете страни “, сподели министър Заков.

„ Програмата, която завършвате, е значим инструмент за образуване на актуален боен опит. Този опит ще ви построи като водачи с съвременна военна и политическа просвета, висококвалифицирани военни експерти с необятен мироглед, способни да взимат стратегически решения “, акцентира министърът на защитата. Той пожела на випускниците да наблюдават и усвояват новостите в своите области, да ги ползват в практиката и да носят с чест името на Военна академия „ Георги Стойков Раковски “ като средище на националната стратегическа мисъл и същинска академична работилница за съвременни водачи.

„ Днес ние, военнослужещите, имаме особена роля – да бъдем по едно и също време пазители на националните полезности и идеали, както е било през вековете, само че и да демонстрираме, че сме гъвкави и приспособими към новия свят. Надявам се, че вие – завършващите през днешния ден, ще бъдете проводник на тази теза на виновните длъжности, които ще заемете “, обърна се началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов към офицерите, завършващи специализация СРОВС.

Той акцентира, че се намираме в изискванията на комплицирана военностратегическа среда и на война в непосредствена непосредственост до нашите граници, както и върху следения в последните години забележителен подтик във военното дело с потреблението на все по-иновативни въоръжения, техники и технологии. „ Именно тук интелектът и вашата подготвеност получават още по-съществено значение. Изключително значими са те за офицерите, които имат функционалността да осъществят стратегическо управление на армията в спокойно време и при въоръжени спорове, да ръководят ефикасно наличните запаси, да работят в съюзнически щабове, да командват национални и съюзнически формирования “, безапелационен бе адмирал Ефтимов.

От основаването на специалността „ Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “ са подготвени 228 офицера от Въоръжените сили на Република България и 30 слушателя от Германия, Гърция, Китай и Северна Македония. „ Обучението образува самостоятелни качества и компетентности, директно свързани с управническите потребности на системата за национална сигурност, планирането на защитата, потреблението на Въоръжените сили “, акцентира в словото си началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев.

„ Ние израснахме през тази една година, придобихме потребни познания, усъвършенствахме своите умения и надградихме своите качества за анализиране на комплицираните условия и за отчитане на главните фактори, които образуват стратегическата среда на националната сигурност и защитата, като по този метод изградихме качества, нужни на висшия управителен и команден състав при планирането и ръководството на въоръжените сили, акцентира отличникът на випуска подполковник Борис Куманов. Той благодари на управлението на Министерството на защитата и на Въоръжените сили.

За първи път връчването на дипломите на завършващите СРОВС на Военната академия се състоя в зала „ Тържествена “ на Министерството на защитата. Не него участваха членовете на политическото и военното управление на Министерството на защитата, висши офицери от Българската войска, непрекъснатият секретар на защитата Антон Ластарджиев, представители на военно-образователни структури.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР