Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Министър Заков и адмирал Ефтимов ще участват в срещата на върха на НАТО в Мадрид

Министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат присъединяване в срещата на върха на НАТО в Мадрид като членове на българската делегация, водена от президента на Република България Румен Радев, оповестяват от военното ведомство за Moreto.net.

На 29 юни министър Драгомир Заков ще взе участие в обществената полемика на тематика „ Приносът на НАТО към сигурността и стабилността в прилежащите страни “ и в работната вечеря същия ден, на която министрите на защитата на страните-членки на Алианса и на Босна и Херцеговина ще обсъдят ситуацията по сигурността в Западните Балкани.

Срещата на държавните и държавни ръководители на НАТО се организира от 28 до 30 юни в испанската столица в основен за сигурността миг. Войната на Русия против Украйна наруши мира в Европа, провокира широкообхватна енергийна и продоволствена рецесия и разклати основите на интернационалния правов ред.

Очаква се държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО да вземат решения, които ще подсигуряват, че организацията ще продължи да пази териториалната целокупност, популацията и суверенитета на държавите-членки, обединени от споделени демократични полезности.

Те ще одобрят новата Стратегическа идея за продължаващата промяна на Алианса през идващите години, учредена на забележителното подсилване на неговия възпиращ и защитителен капацитет за справяне със заканите и провокациите пред сигурността.

Във фокуса на полемиките ще бъдат разширението на поддръжката на съдружниците за Украйна, историческото решение на Финландия и Швеция за присъединението към Алианса развиването на съдействието с най-близките сътрудници на НАТО за създаване на защитителен потенциал.

Ще бъдат разисквани също въздействието на климатичните промени върху сигурността, напредъкът в битката против тероризма и хибридните закани, киберсигурността, както и основаването на Фонд на НАТО за нововъведения. Фондът ще обезпечава вложения във високотехнологични стартъпи и компании, които имат капацитет за приложение в сигурността и защитата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР