Министърът на отбраната Димитър Стоянов и Н.Пр. Айлин Секизкьок, извънреден

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов и Н.Пр. Айлин Секизкьок, извънреден
Коментари Харесай

Mинистър Стоянов и посланикът на Турция обсъдиха двустранните отношения в областта на отбраната

Министърът на защитата Димитър Стоянов и Н.Пр. Айлин Секизкьок, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Турция у нас, разискаха през днешния ден, 14 септември, двустранните връзки в региона на защитата.

На срещата бяха дискутирани усложнената среда на сигурност и провокациите, пред които са изправени и двете страни. В диалозите бе изтъкнато положителното равнище на двустранно съдействие. „ Като страни-членки на НАТО и прилежащи страни ние имаме общи ползи “, акцентира министър Стоянов.

Той благодари на турската страна за напъните, които поставя за възпирането на миграционния напън. „ България постоянно е отчитала значимата роля на Турция за защитата на българо-турската граница “, сподели министър Стоянов и уточни, че защитата на държавната граница сега е част от дилемите на Българската войска.

„ Над 500 военнослужещи извършват задания по защита на границата, взаимно със чиновници на Гранична полиция. Оперираме с един безпилотен летателен уред. Очакваме да се включи и хеликоптер от Военновъздушните сили. При защитата на държавната граница се съблюдават всички интернационалните договорености “, съобщи министър Стоянов.

„ Охраната на границата е една от най-важните точки в дневния ни ред. Република Турция е основала нужната организация за въздържане на незаконния миграционен напън на турско-българската граница. Ние сме подготвени да спомагаме и сме до вас “, сподели Н. Пр. Айлин Секизкьок.

Акцент в диалозите бе подложен и върху възобновяване и поддържането на военните монументи и гробове на територията на двете страни.

Срещата се организира в Министерството на защитата. На нея участваха заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска, началникът на политическия кабинет Владко Владов, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев, заместник-ръководителят на посолството на Република Турция Ерман Топчу и военният аташе на Република Турция полковник Севгин Хюр.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР