Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов направи коментар

...
Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов направи коментар
Коментари Харесай

Екоминистърът Юлиан Попов: Вероятно има незаконна сеч в Странджа, но вероятно това не е свързано с бедствието

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов направи коментар за бедствието по Южното Черноморие.

" Вероятно има противозаконна сеч в Странджа, само че евентуално това не е обвързвано с бедствието. Територията е избрана в проектите като такава с висок риск, само че сходни превалявания не могат да бъдат планувани ", сподели в ефира на БТВ той.

„ Можем да мислим по какъв начин да сме по-подготвени, да има система за предизвестие, да не се строи и да няма каравани край рискови места като сухи дерета “, уточни той.

„ Има доста случаи на промени на сухи дерета, на земни маси поради строителство. Прибързано ще бъде да дам оценка каква е човешката интервенция в този проблем. Наводненията се предизвикват в Северна България след засипване на канали, планувани за отклоняване. Не мисля, че това е повода тук “, добави Попов.

„ Ще преосмислим и прегледаме проектите за ръководство на риска от наводнения. Те са в развой на публично разискване. Наводнението ще се отрази в прегледа на проектите за четирите басейнови дирекции в страната “, изясни министърът.

„ Напълно разбирам бурната реакция за тръбите по плажове. Ние би трябвало да отговорим на публичната паника и сигнали. Проверените тръби са законни зауствания. Трябва да се ревизира дали имат връзка с нерегламентирано отклоняване на води в горната част. В момента и към момента доста от водите са мощно нечисти от повлечените боклуци “, сподели той и посочи, че към момента не престават инспекциите за зауствания.

„ Има риск при къпане в морето в региона. На някои места замърсяванията са минимални, а на други – по-концентрирани. Не цялото Черноморие е наранено “, добави министърът на околната среда и водите, представен от " Новини.бг "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР