Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова участва днес

...
Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова участва днес
Коментари Харесай

Екоминистърът участва в заседание на ЕС свързано и климатичната неутралност до 2050

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова взе участие през днешния ден в съвещанието на Съвета на Европейския съюз по околна среда, оповестиха от Министерство на околната среда и водите. Заседанието стартира с разискване на промените в Директивата по отношение на промишлените излъчвания. Министър Карамфилова означи капацитета на законодателното предложение като част от ограниченията на Европейския съюз за минимизиране на въздействието върху околната среда от огромни промишлени и агропромишлени съоръжения . Подчерта, че разширението на обсега на директивата и въвеждането на занижени, по отношение на настоящите прагове, по отношение на отглеждането на животни, ще има съществени последствия за бранша в България.

Министрите организираха полемика по предлагането за Регламент за определяне на Европейска рамка за узаконяване на поглъщания на въглерод. Министър Карамфилова посочи значимостта на законодателното предложение за постигането на задачата на Европейски Съюз за климатична индиферентност до 2050 г . Посочи, че при използване на дейностите по рамката за узаконяване на поглъщанията на въглерод е належащо да се вземат поради характерните особености на всяка страна, свързани с разнообразието на земеделските системи, характерностите на структурите на стопанствата, както и фактът, че множеството аграрни стопанства са дребни.

Министрите обмениха отзиви и по предлагането за Регламент по отношение на опаковките и отпадъците от опаковки. Министър Карамфилова изрази поддръжка за въвеждането на хармонизирани правила, като акцентира, че за страната ни главните подходи за попречване на отпадъците от опаковки, са прецизното съблюдаване на правилата на кръговата стопанска система, потреблението на опаковки за многократна приложимост, необятното разбиране на различни на пластмасовите опаковки и обезпечаването на финансови принадлежности за поощряване на нововъведенията .

Заседанието на Съвета на Европейски Съюз по околна среда ще продължи с разискване на предлагането за нова Директива по отношение на пречистването на градските отпадъчни води. България прави оценка предлагането като навременна и значима стъпка за понижаване на замърсяването и потреблението на сила, възстановяване качеството на водата посредством справяне с оставащото замърсяване на градските отпадъчни води, както и за възстановяване на канализационната система . За страната ни въвеждането на реалистични и изпълними цели и периоди е гаранция за устойчиви промени.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР