Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова проведе среща

...
Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова проведе среща
Коментари Харесай

Министър Карамфилова проведе среща със Световната банка във връзка с изпълнението на проектите за планове за управление на речните басейни и за риска от наводнения

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова организира среща с екипа на Световната банка по отношение на осъществяването на „ Споразумение за даването на помощни услуги в поддръжка на създаването на Плановете за ръководство на речните басейни (ПУРБ) и Плановете за ръководство на риска от наводнения (ПУРН) за България “. В срещата участваха и заместник-министрите на околната среда и водите Петър Димитров и Мария Бояджийска.

Двете страни разискаха напредъка по осъществяването на дейностите от Споразумението и подготовката на ПУРБ и ПУРН. Министър Карамфилова изрази безпокойствие за сериозното закъснение при осъществяване на дейностите, изключително във връзка с ПУРБ и настоя за дейни дейности и сериозен прогрес през идващите месеци. Министърът акцентира, че е минало времето за разбори и чака дейности, като добави, че идващият процес- по осъществяване, е партньорска задача и е належащо да бъдат положени старания и от двете страни за ускоряването му.

В идващите няколко дни предстоят серия от срещи на експертно равнище, свързани с двата проекта, на които ще бъдат разисквани разнообразни тематики и избрани нужните стъпки за завършване на плановете на ПУРБ и ПУРН и пускане на консултациите с обществеността.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР