Министърът на околната среда и водите Нено Димов заминава за

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов заминава за
Коментари Харесай

Нено Димов проверява Шабленското езеро

Министърът на околната среда и водите Нено Димов отпътува за Шабла да ревизира на място обстановката в предпазена околност " Шабленско езеро ". Той е изпратен по предписание на премиера Бойко Борисов, прецизираха от Министерския съвет.

Очаква се министърът да бъде пред кметството на село Езерец към 16:30 часа .

Припомняме, за спад с към метър на равнището на езерата в Шабла и Езерец сигнализират от Българското сдружение за отбрана на птиците.

Голяма част от плитчините на влажните зони са пресушени. Т е са основни за пребиваването на десетки типове водолюбиви птици , измежду които белоока потапница, дребен воден бик, алена чапла и други, предизвестяват от Българско дружество за защита на птиците.

Според сдружението фрапантният спад на равнището ще повлияе отрицателно и на ихтиофауната (наличните риби) в двете езера , които губят обичайните си по-плитки места за мятане на хайвер.
 Петната от мазут на плажа край Шабла били от танкер, съгласно Нено Димов
Петната от мазут на плажа край Шабла били от танкер, съгласно Нено Димов

Наблизо нямало обект, който употребява мазут

От Регионална инспекция за опазване на околната среда са обяснили, че изпускането е станало посредством прокопаване на канал в пясъчните дюни и че за тази активност има публично позволение от РИОСВ-Варна. То било издадено по отношение на писмо на община Шабла във връзка наводнени пространства в резиденция " Шабла ".
 Петна от мазут се появиха на къмпинг
Петна от мазут се появиха на къмпинг " Добруджа " край Шабла

Трудно е да се дефинира източникът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР