Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа споразумение

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа споразумение
Коментари Харесай

ЕБВР ще консултира екоминистерството за актуализиране на финансовите инструменти по Оперативна програма Околна среда


Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа съглашение за консултантски услуги с Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Споразумението e направено в осъществяване на Меморандума за съгласие сред Правителството на Република България и Европейска банка за възстановяване и развитие за партньорство и поддръжка в усвояването на Европейските структурни и капиталови фондове, подписан на 22 юни 2017 година

Споразумението планува Министерство на околната среда и водите да получи консултантски услуги в поддръжка на правенето на актуализация на предварителна оценка на финансови принадлежности и капиталова тактика за финансови принадлежности по ОПОС 2014-2020 от Европейска банка за възстановяване и развитие, оповестиха от ведомството.

Целта на съглашението е даване на подпомагане на Министерството на околната среда и водите за изследване на по-широк кръг от благоприятни условия за финансиране, в това число разбор на зародили промени в пазарните условия и обществени капиталови потребности след 2014 година по повод използването на финансови принадлежности по ОПОС 2014-2020. В резултат от съглашението ще бъде проучена опцията за правене на капиталова тактика по предпочитана ос 5 „ Подобряване качеството на атмосферния въздух “ и ще се актуализират капиталовите тактики по предпочитани оси 1 „ Води “ и 2 „ Отпадъци “. Така ще се подкрепят напъните на страната за поощряване присъединяване на вложители и финансови институции от частния бранш в екологични планове.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР