Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще поиска

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще поиска
Коментари Харесай

Ревизоро иска отлагане на сроковете за регистрация на кладенците

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще изиска отсрочване с 1 година на регистрирането на кладенците.

„ Обсъждаме го с министъра на земеделието. От 10 години се върти казусът. Но тази година поради ковид е по-добре да го отложим с 1 или 2 години”, съобщи Емил Димитров в предаването „ Неделята на NOVA”.

Относно язовирите, министърът успокои, че обстановката е овладяна.

„ Тази година сериозни ни бяха язовир „ Студена”, „ Дяково”, „ Асеновец”, „ Жребчево” и „ Тича.”. Сега е единствено един – „ Камчия”. Оправихме всичките язовири”, сподели Димитров.

„ Заради „ Студена” имаше режим. Сега е 22 милиона и още 2 милиона и ще прелее. Няма да го допуснем. Вече зарежда всичко в Перник, пък и още един град закачиха – Радомир. Бобов дол щеше да остане без вода поради язовир „ Дяково”, сега е съвсем 28 милиона”, разяснява още министър Димитров.

Вода в язовир „ Асеновец” имало за 1 година вода.

Той изясни, че за язовир „ Камчия”, още с първия график, който е подписан през януари, са почнали ограничавания. Било е ясно, че за тази година проблем няма, само че се е очаквало, в случай че е суха, проблем да се появи през 2021 година

„ Към „ Камчия” ще закачим Порой и Ахелой, ще се изградят довеждащи 2 водопровода”, изясни Димитров. По думите му са отпуснати до 60 милиона лв. за това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР