Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посети мястото

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посети мястото
Коментари Харесай

Екоминистърът посети Велико Търново, където се обърна камион с отпадъци

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посети мястото във Велико Търново, където се обърна товарен автомобил, пренасящ боклуци. Това оповестяват от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Той е разговарял с шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Елена Стефанова, регионалния шеф Любомира Попова, зам. кмета на Община Велико Търново Георги Камарашев и началниците на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и Областно пътно ръководство за изясняване на събитията, довели до произшествието.

Камионът е превозвал примес от боклуци от пластмаса и текстил. В резултат на злополуката в кръговото кръстовище се е разпиляла част от товара по продължение на пътното платно, тротоара и прилежащите зелени площи.

Установено е, че автомобилът е благосъстоятелност на компания от Гълъбово, която има регистрационен документ, публикуван от РИОСВ-Стара Загора. Представени са документи за транспортираните боклуци, от които е видно, че те се транспортират за следващо отнасяне в цех в Златна Панега.

От страна на сдружението е проведено претоварване на разпилените боклуци и разчистване на терена и пътното платно, показват от Министерство на околната среда и водите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР