Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на технологичната

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на технологичната
Коментари Харесай

Училищата вече могат да използват ресурсите на Google за образование

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на софтуерната компания Гугъл и нейни сътрудници разискаха цифровите принадлежности за развиване на електронното обучение в страната. По време на срещата министър Вълчев уточни, че учебните заведения към този момент имат опция да употребяват ресурсите и услугите на платформата на Гугъл за обучение посредством основаните и ръководени от министерството профили, заяви пресцентъра на МОН.

Учениците и учителите работят с приложения, формуляри и електронни пощи по време на образованието. През последните години Министерството на образованието и науката направи обилни вложения за застраховане на образователния развой в електронна среда и за въвеждане на цифрови запаси, които спомагат за по-лесното асимилиране на материала от учениците. Усилия се поставят и за възстановяване на цифровите умения на педагогическите експерти.

Професионалното развиване на педагозите е заложено и в подписания Меморандум за съгласие сред софтуерната компания и ведомството. На този стадий над 800 педагози са повишили цифровите си умения и са сертифицирани по стратегии на компанията. Предвидено е в границите на идващите пет години да бъдат подготвени всички учители, които са изявили такова предпочитание, осведомят от МОН.

Ръководителят на бранша " Образование " за Южна, Централна и Източна Европа Марк Санс Лопес е отбелязал, че се поставят съществени старания в основаването на мрежи за взаимно учене сред учителите. С софтуерни нововъведения преподавателите имат опция да покачват мотивацията за учене на учениците и да усъвършенстват качеството на образованието. Беата Галас - началник на бранша " Образование " за Централна и Източна Европа, е сложила акцент на положителното съдействие сред МОН, учебни заведения и сътрудници, което е образец за ползотворна взаимна работа.

Министерството на образованието и науката продължава да работи в посока за рационализация и цифровизация на българското обучение. В идващите години ще бъдат тествани опциите за онлайн изпитване на учениците. В рамките на срещата шефове и заместник-директори на четирите учебни заведения, които пилотно опитаха тестването в електронна среда, показаха своя опит и усещания. Предстои планът да бъде уголемен и към него да се включат и други просветителни институции, оповестяват от МОН.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР