Министърът на образованието и науката Галин Цоков обяви промени в

...
Министърът на образованието и науката Галин Цоков обяви промени в
Коментари Харесай

Образователният министър с промени в учебно-организационния процес

Министърът на образованието и науката Галин Цоков разгласи промени в учебно-организационния развой за възстановяване на учебното обучение.

Ще бъдат отворени Наредбата за оценяване, Наредбата за общообразователния най-малко и подготовка, наредбата, обвързвана с учебното обучение. Няколко комисии ще се заемат с промени за наредбата за повишение на квалификацията на учителите.

„ От позиция на изводите, които си направихме от външното оценяване, стигнахме до концепцията, че в границите на идната година би било по-добре външното оценяване да бъде разграничено като дни като външно оценяване след 7-и клас и външно оценяване на 10-и клас. Това ще даде опция на оценителите да се съсредоточат в инспекцията на работите на учениците след седми клас, с цел да е с приоритет, с цел да може учениците да получат резултатите си по-бързо, и по-късно да стартира класирането в другите междинни учебни заведения “, уточни той, оповестява Нова тв.

„ Изместили сме със седмица в графика провеждането на изпититите след седми клас, с цел да може учениците да имат повече време да се приготвят по-добре за тези изпити “, съобщи още просветителният министър.

„ Според нас тези промени ще разрешат по-добро и дейно осъществяване на самите изпити, без доста стрес и натоварване на учителите и на учебните шефове, които би трябвало, като тази година, да организират два изпита за външно оценяване за един ден, а въпреки това ще даде повече време на оценителите да са по-спокойни и уверени в работата си ", разяснява още Цоков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР