Министърът на младежта и спорта Весела Лечева съобщи, че на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева съобщи, че на
Коментари Харесай

Министър Лечева: Създаването на съвместно дружество между държавата и ЦСКА е на финалната права

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева заяви, че на финалната права е основаването на взаимно сдружение с ЦСКА - София. Експертната оценка на активите, с които ще взе участие страната е 28 498 000 лв.. 

Почти всички стъпки са написани в меморандума, който двете страни са подписали. В отговор на журналистически въпрос за нуждата от нов народен стадион Весела Лечева съобщи, че би трябвало се стигне до единодушие сред Българския футболен съюз, Столична община и страната и да се откри най-хубавото, оптималното място, където да бъде разположен. 
 Новата оценка е подготвена: ЦСКА - София би трябвало да внесе 28,498 млн. лв. за Новата оценка е подготвена: ЦСКА - София би трябвало да внесе 28,498 млн. лв. за " Армията "
" След това би трябвало се реши кой ще го ръководи, по какъв начин ще бъде менажиран този стадион. Другото, което би трябвало да решим е и какво се случва с Националния стадион " Васил Левски ". Ние не може да градим единствено доста огромни и нови спортни комплекси, тъй като те са с голяма инвестиция от страна на страната. А приоритет би трябвало да бъдат наличните спортни уреди. Разбира се, че България има потребност от нов стадион, само че това би трябвало се случи малко по малко ", съобщи министър Лечева пред Bulgaria ON AIR.

Във връзка с концесията на стадион " Георги Аспарухов " Весела Лечева сподели, че за жалост в спорта към момента не е осъществен нито един сполучлив модел на публично-частно партньорство. 
 Държавата се зае с “Герена ”, ето какво ще се случи със оборудването, което употребява Левски Държавата се зае с “Герена ”, ето какво ще се случи със оборудването, което употребява Левски
" Надявам се, че тази процедура, която беше стартирана преди 2 години и на която ние дадохме ход и деяние, да бъде първият сполучлив подобен план. Създадохме специфична комисия, която да предприеме подготвителните дейности, свързани с процедурата по отдаване на концесия - да изготви правния разбор, икономическия и финансовия разбор ", сподели министър Лечева.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР