Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че е

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че е
Коментари Харесай

Кралев: Изключително доволен съм от представянето на нашите спортисти през 2019 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че е " извънредно удовлетворен от представянето на нашите спортисти " през 2019 година По думите му годината е " повече добра ".

През 2019 година огромните триумфи на българския спорт бяха малко, а страната остана без нито един международен първенец в олимпийска дисциплинираност.

" Имахме положителни моменти през тази година, само че имахме и доста неосъществени благоприятни условия. Да, удовлетворен съм, само че можем доста повече. В много случаи доста малко не ни стигна за орден от международно. Тази година е предолимпийска и всеки гледаше да си свери часовника с конкуренцията, тъй като действително доста изненади в Токио не могат да се случат. Това ще ни е равнището и това са спортистите, които ще ни показват на олимпиадата ", сподели Кралев в изявление за " 24 часа ".

За следващ път той приказва за постигнатото от биатлониста Владимир Илиев, който завоюва исторически орден от международното, за гимнастичките, за Тайбе Юсеин в битката, за Радослав Панталеев в бокса и за Божидар Андреев в щангите.

" Направихме пробив в спортове, където нямаме обичаи. Две български девойки - Ая Митева в конния спорт и Селин Али в ловната пукотевица, подвигнаха високо знамето. Това разтваря ветрилото на спортовете, на които можем да разчитаме. И поради това съм спокоен за бъдещето на българския спорт ", показва Кралев.

" Ако сме малко по-концентрирани и здрави, съм сигурен, че триумфите ни ще са по-големи, тъй като капацитетът е налице. Дано спортистите не се смачкат от упованията, тъй като в олимпийска година те са големи. Но се надявам, че треньорите и шефовете ще съумеят да ги запазят от това, с цел да могат да се осъществят оптимално на олимпиадата. "

По думите му най-важното домакинство през 2020 година ще е олимпийската подготовка по битка. " Това е най-успешният български спорт и за нас е значимо какъв брой души ще изпратим на олимпиадата. Пред лична аудитория мотивацията е друга. Съдиите не смеят толкоз да те режат. Няма какво да се заблуждаваме - битката, боксът и художествената гимнастика са съдийски спортове, където всяко едно присъждане въздейства на крайния резултат. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР