Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза за
Коментари Харесай

Ивет Лалова е атлет номер 1 за 2019-та

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата за спортист номер едно на България на Ивет Лалова. Спринтьорката беше отличена в обичайна анкета на списание “Атлетика”. Лалова за пети път печели в допитването. Ивет заслужи признанието за номер едно за 2019 година след сполучлив летен сезон, в който покри нормативите на 100 м (11.08 сек) и 200 м (22.45 сек) за Олимпийските игри в Токио 2020. Тя ще взе участие за пети път на най-големия състезателен конгрес. Лалова съумя да влезе и във финала на 200 м по време на Световното състезание в Доха, Катар.

“Ако нямаш добра атлетика, няма и спорт. Имаме гении, имаме и митове. Талантите се учат от легендите. Легендите ни държат постоянно едно високо равнище. Излишно е да споделям какъв брой е значима Ивет за международната атлетика, освен за българската. Не, че в България не я обичат, не че в България стотици младежи и деца не желаят да ѝ подражават. Но когато видиш, че на едно Световно състезание по време на формалния обяд с представители на всички атлетически федерации, тя беше единственият настоящ спортист, който беше поканен на този обяд и единственият човек, който сър Коу поздрави и се обърна публично към него от всички присъстващи, няма по какъв начин да не се гордеем, че имаме подобен съотечественик и толкоз значима фигура в международната атлетика”, сподели при награждаването министър Кралев. Ивет Лалова беше избирана за номер едно у нас и през 2004, 2005, 2008 и 2012 година

В своето изявление Лалова благодари на министър Красен Кралев за помощта, която ММС оказва на целия български спорт. “Много постоянно ми се случва да се гордея, когато излизам в чужбина и споделям какви зали и какви писти имаме, и какво се прави за целия наш спорт в България”, сподели пред присъстващите Ивет Лалова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР