Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с националите по спортна гимнастика 


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със състезателите от тима по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров. Двамата се завърнаха от Щутгарт, Германия след присъединяване им на Световното състезание.

На шампионата на планетата 19-годишният Хъдълстоун изигра и шестте си съчетания без неточност и с обща оценка от 80,533 т. се подреди 28-ми в многобоя. По този метод той завоюва квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 година Това беше и огромната цел пред гимнастиците ни преди шампионата.

Легендата Йордан Йовчев изрече увереността си, че Хъдълстоун и Александров могат да бъдат основата на мощен български тим в този спорт. Генералният секретар на федерацията показа, че двамата са били чудесно готови за Световното състезание и не е имал подозрения, че България ще има представител в Токио следващата година. В конкуренцията по спортната гимнастика нямаше българско присъединяване в Рио де Жанейро през 2016 година

Министър Кралев поздрави персонално Хъдълстоун за пробива измежду най-хубавите и му пожела сполучлива подготовка до Токио.

По време на срещата Йордан Йовчев, който има зад тила си присъединяване на шест следващи Олимпийски игри, разгласи, че дружно със старши треньор на националния тим Милко Танкушев стартират работа по проект за подготовка на Дейвид Хъдълстоун. От своя страна министър Кралев се ангажира ММС да обезпечи подготвителния развой на двамата ни най-хубави състезатели, които съгласно него имат силите да възродят традициите на България в този спорт.

В олимпийската година Варна още веднъж ще бъде хазаин на съревнование от Световната купа по спортна гимнастика, което ще се организира в Двореца на културата и спорта от 13 до 17 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР