Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри подробности около

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри подробности около
Коментари Харесай

Красен Кралев разкри условията за кандидатстване за базите на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри детайлности към идния конкурс за базите, благосъстоятелност на " Сердика спортни парцели " ЕАД.

Желаещите да вземат участие в търга могат да подадат своите документи до 17:00 часа на 17 декември. Класирането ще бъде оповестено на 3 януари, а договорът подписан седмица по-късно.

" Търсим сдружение с потвърдена история и генезис на капиталите. Няма да разясня съответни юридически лица. Повече мнения ще има след подаването на поръчките за присъединяване. Тези условия, които сме изложили, подсигуряват държавния интерес. Трябва да има ясни гаранции, че въпросният претендент ще може да се оправи с препоръчаната капиталова стратегия. Предложената цена ще има най-голяма тежест (60 т.), програмата ще носи 30 точки, а публичният принос и тактика - 10 точки.

В конкуренцията могат да аплайват правни субекти. Футболен клуб, който дава отговор на условията за състезателен клуб. Трябва да е член на БФС. Кандидатът би трябвало да е заплатил 100 000 лв.. Участникът не трябва да има отговорности към Сердика-Спортни парцели, както и обществени отговорности към Национална агенция за приходите.

Участникът би трябвало да има открит капитал от 5 млн. лв.. В последните 3 години би трябвало да е осъществил оборот от 15 млн. лв., в случай че не става въпрос за частно лице. Такива са бюджетите на клубовете от горната половина на Първа лига.

Договорът ще бъде за 10 години, а по-късно може да бъде продължен без процедура ", съобщи министърът.

 Вижте решението на ММС за базите на ЦСКА
Вижте решението на ММС за базите на ЦСКА

Вижте докуметите, които разгласиха от Министерството на спорта
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР