Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с президента на Европейския паралимпийски комитет Ратко Ковачич

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира среща с президента на Европейския паралимпийски комитет (ЕПК) Ратко Ковачич. Двамата разискаха развиването на Български паралимпийски комитет, който бе значим миг в новия закон за спорта, признат още през 2018 година В Комитета се включва освен паралимпийската асоциация, само че и спортни федерации и са обхванати спортове, като канадска битка, баскетбол в колички, тенис в колички, гребане и конна езда.

Кралев посочи, че е извънредно значимо да се обзет допустимо най-вече хора с увреждания за систематични занимания със спорт, както и че е належащо е да се увеличи информираността по отношение на това къде и какви спортове могат да практикуват. От своя страна, президентът на ЕПК осведоми спортния министър, че му следва среща с еврокомисаря по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел и двамата ще беседват по тематиките за паралимпийския спорт.

На срещата участва и президентът на международната федерация по канадска битка Асен Хаджитодоров, който ръководи и родната федерация.
 Министър Кралев награди най-хубавите ветроходци за 2019 година
Министър Кралев награди най-хубавите ветроходци за 2019 година

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР