Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец,

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец,
Коментари Харесай

Министър Кралев в Костенец: Общината има голям потенциал за развитие на спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец, с цел да се запознае със положението и опциите за развиване на спортната инфраструктура в района. Той участва на другарски мач сред юношеските тимове на ФК “Бенковски” Костенец и “Локомотив” Пловдив, проведен по самодейност на претендента на ГЕРБ на кмет на община Костенец Йордан Ангелов.

Министър Кралев се ангажира ММС да помогне за построяването на две спортни площадки на територията на Общината, фитнес навън иизграждане на лекоатлетически център с писта и бранш за хвърляния на територията на СОУ “Св. Климент Охридски”.



Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Костенец Йордан Ангелов разяснява, че с цел да се развиват спортните гении, родени в Костенец, би трябвало да има поддръжка на общинско и държавно равнище.

Костенец е състезателен град и ще помогнем на жителите на града да се направи една среда, която да е комфортна за спортуване както за деца, по този начин и за възрастни. Виждам доста клубове, които развиват активност в Костенец и мисля, че е редно те да бъдат подкрепени, съобщи министър Кралев пред гостите на спортния празник.



На събитието участваха футболните митове Гошо Гинчев, Георги Иванов, както и носителката на бронзов орден от Европейското състезание по лека атлетика през 2002 година Яна Касова и именитият треньор по лека атлетика Георги Димиторв, който от 2010 година е ментор на Семеен кодекс “Костенец”. Под негово управление се образоват над 150 състезатели, които реализират триумфи на национално и межународно равнище.



Преди футболната среща с демонстрации пред публиката се показаха локални клубове по лека атлетика, теакуондо, самбо, джудо, битка и карате.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР