Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри петия международен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри петия международен
Коментари Харесай

Министър Кралев откри петия турнир по таекуондо за купата на посланика на Република Корея

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри петия интернационален шампионат по таекуондо за Купата на посланика на Република Корея.

В него вземат участие над 550 състезатели от България и чужбина, които демонстрираха своите умения в другите дисциплини - спаринг, пумсе и ханмаданг.

 Снимка 390091
Източник:

На откриването участваха посланикът на Република Корея Н.Пр Джънг Джингю, ръководителят на БФТ Слави Бинев, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и митове на този спорт с най-голям девети дан.

" Много се веселя, че това съревнование се трансформира в традиция. Благодаря на дипломат Джингю за помощта, която ни оказва. С Република Корея имаме прелестни връзки. Подписахме и съглашение за съдействие в региона на младежта и по него се разменят доста групи младежи, които учат историята и традицията на другата страна. Може да сме на хиляди километри, само че се усещаме близки ", съобщи министър Кралев.

 Снимка 390090
Източник:

Посланик Джънг Джингю благодари на министър Кралев за съдействието и поддръжката на таекуондото - корейското бойно изкуство, което оказва помощ освен на тялото, само че и на духа.

След отриването министър Кралев изгледа и най-интересните срещи от интернационалния шампионат по фехтовка " Сабята на Етрополски ". Тази година това е най-голямото съревнование на едно оръжие в Европа, както и най-масовият шампионат, юридически в миналото в България. В него вземат участие над 580 състезатели от 23 страни.

 България, Сърбия, Румъния и Гърция с първа работна среща за координиране на концепцията за общо домакинство на Мондиал 2030
България, Сърбия, Румъния и Гърция с първа работна среща за координиране на концепцията за общо домакинство на Мондиал 2030

Вече има две публични кандидатури
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР