Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира ситуацията в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира ситуацията в
Коментари Харесай

Красен Кралев: Правим мащабна проверка на БФС, очаквам да приключи в края на януари

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява обстановката в българския футбол и съобщи, че чака инспекцията, на която е подложен БФС да завърши в края на януари. “Нашата инспекция е извънредно огромна. Две седмици след срещата България - Англия започнахме инспекция на всички средства, които са отпускани до момента от страната на футболния съюз за една стратегия, която мога да кажа, че беше извънредно сполучлива като резултат, що се касае до работата с подрастващите. Проверката стартира на 28 октомври и чакам да завърши в края на януари. Проверяме безусловно детайлно всичко. Проверяваме дали са извършени вярно процедурите, дали са създадени всички продукти идали са доставени до крайния потребител”, показа Кралев в предаването на bTV " Тази заран ".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че не се обмисля смяна в закона за спорта и въвеждане на лимитирана численост мандати за президентите на федерациите. Въпросът беше издигнат откакто инж. Данчо Лазаров съобщи, че няма да продължи да управлява българския волейбол след близо 20 години отпред.

" В устава на волейбола има една специфичност, че президент може да бъде единствено член на Управителния съвет. Така че изборът на претенденти се свежда до хората, които са в управлението. Много забавен е казусът с мандатността на президентите и ръководителите на родните федерации. Много го обсъждахме с сътрудниците, с всички специалисти, които участваха в писането на новия закон. Дали ние да не въведем в закона мандатност. Но поради 1 или 2 " гнили ябълки " да разваляш опцията кадърни ръководители да продължат да ръководят, е малко противоречиво. Има повече федерации, в които има промени. Някъде се реализират промяна на управленията. Клубовете вземат решение кой да ги ръководи и каква мандатност да им дадат. Не във всички федерации има проблеми с ръководенето ", сподели Кралев.

Той разкри, че е оптимист за развиването на българския спорт през 2020 година, в която предстоят Олимпийските игри в Токио. " На Игрите в Рио имахме представители в 14 спорта. Сега чакам да имаме представители в 18. Новите са повдигане на тежести, карате, спортна гимнастика и таекуондо. Имахме 41 квоти, пратихме 45 състезатели. В момента квотите чакам да бъдат сред 51 и 55. Имаме спортове, в които бележим сериозен прогрес в последните години и се надявам там да имаме по-сериозна реализация на олимпийските игри ", показа още министърът.

Според Кралев България има късмет за орден във повдигането на тежести, битката, художествената гимнастика, бокса и джудото. " Българските спортисти се приготвят в по-голяма част от времето си в България. Тази година нямаме международен първенец, това е реалност. Но това не значи, че отиваме в по-лошо положение, в сравнение с предните олимпийски игри. През 2019 година имахме 4 медала от международни шампионати, които са в спортове, включени в летните олимпийски игри. Имаме още 6-7 души, които са сред четвърто и шесто място, които са също в зоната на медалите. Предполагам, че ще имаме по-силно показване. Очаквам да пратим повече спортисти и да имаме повече медали, тъй като това е обективната истина все още ", приключи Кралев. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР