Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев откри тържественото заседание

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев откри тържественото заседание
Коментари Харесай

Министър Илиев: Над 100 000 деца спортуват по програмите и дейностите на ММС през тази година

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев откри тържественото съвещание във връзка 20 години " Съвет на децата " - единственият народен детски съвещателен орган към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето.

" Всяко дете има заложба. Разликата сред децата, които награждаваме за спортни достижения, и тези в публиката е, че едните към този момент са разкрили своя гений, знаят какви желаят да бъдат, демонстрират неизменност, труд и дисциплинираност, с цел да стигнат до медалите. Дано бързо всеки един от Вас открие каква е неговата фантазия в живота и да си показа какъв желае да е след 10 или 20 години. Защото това е най-важното – да знаеш на какво да се посветиш ", съобщи министър Илиев пред децата.

Той бе безапелационен, че главен приоритет за Министерството на младежта и спорта е да разкрива и усъвършенства изискванията, в които децата могат да спортуват. През актуалната 2023 година се осъществят 237 плана на спортни организации по седем стратегии и действия на ММС, като обхванатите по тях деца са над 100 000, уточни Димитър Илиев. Така да вземем за пример по програмата „ Спорт за децата в свободното време “ са подписани контракти със 152 спортни клуба като в плануваните занимания вземат участие над 6000 деца. Вниманието на подрастващите притеглят също стратегиите „ Научи се да плуваш “, „ Спорт за деца в риск “, за развиване на спорта за учащи и други

" Спортът е значим, тъй като посредством него придобиваме качества, които по различен метод може би няма да можем да развием. Той ни учи да играем почтено, на труд, да бъдем непрекъснати и дисциплинирани ", уточни още Димитър Илиев.

В този подтекст министърът анонсира утрешния старт на акцията за спорта за всички на ММС, измежду чиито цели е да стимулира децата да оставят електронните устройства и да стартират да упражняват в името на здравословен и първокласен живот.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР