Министърът на културата в служебното правителство и световноизвестен диригент -

...
Министърът на културата в служебното правителство и световноизвестен диригент -
Коментари Харесай

Министърът на културата: Фен съм на Локомотив Пловдив

Министърът на културата в служебното държавно управление и знаменит диригент - Найден Тодоров, е почитател на футболния Локомотив (Пловдив). Това разкри маестро Тодоров в особено изявление, обещано за журналиста от Найден Тодоров.
Прочетете още
На въпрос има ли спортни пристрастия, министърът на културата разкри, че по завещание е станал последовател на “смърфовете ” от Пловдив - поради татко си, разпален по “черно-бялата ” концепция.

Маестро Тодоров описа и занимателна история по какъв начин като дребен се е опитвал да се отърве от непрекъснатото вървене по мачове " по обвързване ". Резултатът от следването на бащиния образец обаче е настоящ и през днешния ден - известният по целия свят диригент си остава последовател на “черно-белите ”.

“Като дребен бях заставен да бъда състезателен почитател, по фамилна традиция трябваше да бъда почитател на Локо (Пловдив). Аз и до ден сегашен съм почитател на Локо (Пловдив). Но в тези години татко ми може би малко прекали – трябваше да отивам на всички мачове дружно с него и с неговите другари. В един миг взех решение, че не желая повече, само че той държеше да вървим на всеки мач на Локо.

Тогава взех решение, че ще намеря правилния метод да го откажа да ме взема със себе си. Бяхме на стадиона и всички реагираха разпалено на протичащото се на терена.

Изчаках неговите другари да слушат и започнах да задавам въпроси:

“Татко, тази топка за какво я гонят по терена?

Не могат ли да я заловен с ръка и да я хвърлят, за какво би трябвало единствено с крайници – да я гонят и да я ритат? ”. Постарах се да го изложа оптимално, с цел да спре да ме води на мачове със себе си. (Смее се.) Но в последна сметка си останах почитател на Локо (Пловдив), разкри Найден Тодоров.

Той е роден в Пловдив на 8 април 1974 година

Диригентът министър разяснява и обстоятелството, че спортът и културата са най-хубавите посланици на България по света.

“Ще дам образец. Преди години бях студент във Виена и имах проблеми с разнообразни мои професори, които споделяха: “А, това, българчето ”. До един миг. Световното състезание по футбол през 1994 година

Един от моите професори счупи витрина, до момента в който разправяше разпалено какъв шут има Стоичков. Стоичков, на който всички ние му се радваме по един или различен метод, одобряваме го и с смешки, той накара да се приказва за България.

Няма какво да приказвам за Димитър Бербатов, за Григор Димитров...

Може да се приказва за доста спортисти. Същото е и в културата. Особено музикантите, защото в музиката няма езикова преграда, музиката е интернационално изкуство.

И като стартираме да си приказваме по света за българските артисти и музиканти, се оказва, че в реалност спортистите и хората на изкуството са тези посланици на България, които към момента пазят нашия имидж по света ”, съобщи министър Найден Тодоров.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР