Министърът на културата проф. Велислав Минеков коментира днес, че може

...
Министърът на културата проф. Велислав Минеков коментира днес, че може
Коментари Харесай

Министър Минеков бесен, че БНТ прекъсват програмата си, за да пуснат брифинг на ГЕРБ


Министърът на културата проф. Велислав Минеков разяснява през днешния ден, че може да изиска оставката на шефа на БНР Емил Кошлуков. Поводът за гнева му – спирането на програмата на националната телевизия, с цел да бъде излъчен онлайн брифинг на ГЕРБ.

Струва ми се, че се натрупват феномени, които могат да ме провокират да желая оставката на Емил Кошлуков, сподели Минеков на брифинг в културното ведомство. Той добави, че е получил сигнали по отношение на спирането на постоянната стратегия на Българска национална телевизия, за за се излъчва „ брифинг на политическа партия “.

Става въпрос за конференцията на ГЕРБ от събота, 22 май. " Сега се прехвърляме в централата на ГЕРБ, да разберем за какво ", сподели тогава Георги Любенов, прекъсвайки утринното си предаване.

„ Българска национална телевизия и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е разказано по кое време може да се получи спиране – при положение на изключителни условия. Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от опасност за националната сигурност и можем ли да съпоставим неговата значителност със земетресение? “, попита Велислав Минеков.

„ Както ви е известно, тези нарушавания стартират да стават систематични “, означи служебният министър на културата и даде образец с спирането на предаването по БНР на Силвия Великова преди две години. Той към този момент разгласи, че ще изиска инспекция за прекъсването на излъчването на стратегия " Хоризонт " от септември 2019 година

“Към частните малките екрани нямам искания, само че към Българска национална телевизия... Утре обявявам отворено писмо на страницата на министерството до Съвет за електронни медии и ще упорствам за отговорите, тъй като считам, че това е тежко нарушаване. Искам да схвана дали е закононарушение. Aкo Кoшлукoв нe ми oтгoвoри, щe нacтoявaм зa нeгoвaтa ocтaвкa. A тoй вeчe cи e зa ocтaвкa “, съобщи служебният министър на културата. Той дефинира случилото се като " извънредно скандално " и като " интервенция в националната сигурност ", сподели още Минеков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР