Министърът на културата Найден Тодоров проведе днес среща с Н.

...
Министърът на културата Найден Тодоров проведе днес среща с Н.
Коментари Харесай

Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с посланика на Австрия у нас

Министърът на културата Найден Тодоров организира през днешния ден среща с Н. Пр. госпожа Андреа Икич-Бьом, дипломат на Република Австрия у нас. В срещата взе участие и началникът на кабинета на министъра доцент доктор Борис Данаилов.

В началото на диалога Н. Пр. госпожа Андреа Икич-Бьом поздрави Найден Тодоров за виновния пост, който той пое, като шеговито означи, че Виенският бал в София е изгубил своя диригент, само че България е спечелила министър. От своя страна министър Тодоров показа отличните си персонални усещания от положителното ни съдействие в региона на музиката и изрази задоволството си, че в този момент могат да бъдат набелязани и още области за по-тясно и също по този начин ползотворно културно съдействие сред страните ни, оповестиха от културното ведомство.

Участие във фестивали, продан на изложения, литературни планове, показване на модерни създатели, резиденции на млади актьори, присъединяване в симпозиуми по статуя и програмиране на събития по отношение на идната стратегия, която Австрия изготвя за Дунавския район, бяха измежду обрисуваните благоприятни условия за съдействие. Към тях дипломат Икич-Бьом добави и междурелигиозния и междукултурния разговор, мултилатералните планове в границите на Европейски Съюз, както и слагането на фокус върху дамите в изкуството. От своя страна министър Тодоров предложи да се провеждат и културни събития, които включват редом по няколко разнообразни изкуства, тъй като в актуалния свят това от дълго време е наклонност.

Министър Тодоров и Н. Пр. госпожа Андреа Икич-Бьом се сплотиха и към нуждата от планирането и на дълготрайни взаимни начинания от съвместен интерес. В тази връзка министър Тодоров означи основното значение, което България отдава на Програмата за съдействие в региона на културата, образованието, науката и младежта сред държавните управления на България и Австрия и изрази желанието ни за преподписването ѝ за нов интервал.



В края на диалога министър Тодоров и дипломат Икич-Бьом показаха задоволството си от тази първа сред двамата среща, на която бяха набелязани проектите за културното ни съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР