Министърът на културата Кръстю Кръстев не е доволен от бюджета

...
Министърът на културата Кръстю Кръстев не е доволен от бюджета
Коментари Харесай

Асен Василев оряза парите на културата, министърът - недоволен

Министърът на културата Кръстю Кръстев не е удовлетворен от бюджета за просвета за идната година. Министерството на финансите желае резултатите да бъдат водещ аршин при отпущането на средства. Депутатите от Комисията по просвета обаче се оповестиха срещу пазарния прицнип в бранша и желаеха по-голяма поддръжка от страната.

Повече от един милион българи вървят на спектакъл, а през първата половина на тази година спектаклите са с 1200 повече по отношение на предходната година, демонстрират данните на Министерството на културата.

" В България мисля, че сме на доста по-висок % и се нареждаме измежду най-развитите страни измежду културните среди и страни ", уточни отрасловият министър Кръстю Кръстев.

" Нещо, с което всеки ден се борим, е да ни стигнат средствата, даже, с цел да си платим сметките. Заплатите са извънредно ниски на чиновниците. Ние сме делегирани бюджети, които са обвързани с приходите. Ние имаме относително високи доходи по отношение на преди и отново едвам стигат, с цел да се оправим финансово ", уточни Маргарита Мачева, шеф на трагичен спектакъл " Никола Вапцаров " – Благоевград.

Обещанията за по-висок % от Брутния вътрешен артикул във времето, не бяха отразени в разноските на страната и за идната година. Министърът на финансите продължава да твърди, че парите би трябвало да се дават при резултати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР