Министърът на културата Кръстю Кръстев е на работно посещение в

...
Министърът на културата Кръстю Кръстев е на работно посещение в
Коментари Харесай

Кръстю Кръстев е в Германия за популяризиране на българската култура

Министърът на културата Кръстю Кръстев е на работно посещаване в Германия, където в интервала до 28 януари му предстоят значими срещи за активизиране на културното съдействие и разпространение на българската просвета , в осъществяване на заложените цели в Програмата за ръководство на Република България юни 2023 година – декември 2024 година

Министър Кръстев е придружаван от зам.-министър Амелия Гешева и началника на политическия му кабинет Весела Щерева.

В Берлин Министърът на културата ще беседва с д ържавния министър по въпросите на културата и медиите Клаудия Рот и с изпълнителния шеф на фондация „ S. Fischer ” и създател на Европейската мрежа за литература и книги „ Традуки “ Антие Конциус . България се причисли като пълновръстен участник към плана „ Традуки “ от 2019 година

На 27 януари в Магдебург министър Кръстев ще има среща с ръководителя на комисията по въпросите на културата и медиите при Бундестага Катрин Буде и с ръководителя на Народното събрание на федерална провинция Саксония Анхал т доктор Гунар Шеленбергер .

Министър Кръстев ще посети и театъра в Магдебург, където ще връчи грамота и плакет „ Принос в развиване на културата “ на изтъкнатия български диригент маестро Светослав Борисов . Спектакълът в театъра същата вечер ще премине под неговото дирижиране.

В рамките на визитата си в Германия министър Кръстев ще беседва също с дипломат Григор Порожанов и с шефа на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов . Сред тематиките на диалозите с тях ще бъде усилване на съдействието сред културните институти в София (Гьоте-институт България) и в Берлин (БКИ-Берлин).

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР