Министърът на иновациите и растежа проведе среща с представители на

...
Министърът на иновациите и растежа проведе среща с представители на
Коментари Харесай

Министър Пулев: Заздравяваме стратегическия диалог с ОАЕ


Министърът на нововъведенията и растежа организира среща с представители на един от водещите капиталови фондове от ОАЕ за дялово финансиране /Strategic Development Fund/ и български високотехнологични стартъпи, на която бяха разисквани опциите за вложение.

Срещата е в продължение на самодейността за стратегическо партньорство с фондове от основни страни, които да влагат в българската екосистема. Тя е вследствие на срещите извършени на високо равнище по време на визитата на министъра, който беше част от делегацията, водена от Президента Румен Радев преди месец в ОАЕ. По време на полемиката с представители на започващи компании у нас министър Пулев показа другите начинания и финансови принадлежности, от министерството, с които се подкрепя развиването на екосистемата у нас. Обсъдени бяха новите обществени и транспарантни подходи, както и приемането на противоположна връзка от бизнесмените, с цел да се разработят съответстващи за пазара принадлежности.

„ Нашите сътрудници от ОАЕ потвърдиха капиталовите си ползи и планове и оцениха гения и експертизата на експертите у нас. Нашите специалисти са готови с дълготрайна визия, тактика и се преглеждат в подтекста на районните и световни трендове и пазари, а освен на локалните “, съобщи Пулев. Той акцентира, че се работи за усъвършенстването на процесите и по-доброто взаимоотношение с екосистемата и отбрана на бизнесмените. Той показа новия капиталов инструмент, по който към този момент се работи сред Фондовата борса, ББР и частни вложители за финансиране, посредством BEAM – пазара, където дребни и междинни предприятия набират обществен капитал при цялостна бистрота. 

Представителите на стартъп обществото приветстваха тази самодейност и показаха, че тя отговоря на потребността на пазара за един сегмент, за който няма разполагаем задоволително капитал посредством съществуващи финансови принадлежности. „ В момента главното финансиране е ориентирано към един по-ранен стадий от развиването на фирмите pre-seed и seed фаза ускорение, само че по-късно те влизат в нови, в които липсва финансиране “, уточни министърът и добави, че задачата е да се обезпечи финансиране и финансови рундове, точно на този по–напреднал стадий.

На срещата бяха дискутирани и ограниченията за оптимизацията на Фонда на фондовете. Министър Пулев акцентира, че там предстоят да се извършват финансови принадлежности, възлагани от ръководещите органи на стратегиите, съфинансирани от Европейски Съюз. Той акцентира, че за извънредно малко време от 16 август до 3 октомври са утвърдени европейските средства по новата стратегия Конкурентоспособност /ПКИП/, с общ бюджет близо 3 млрд.лв., които ще бъдат канализирани през структурите на МИР.

„ Фондът ще ръководи забележителен по-голям запас от 1,2 милиарда лева за идващия програмен интервал по ПКИП. „ Сега стартира нов цикъл на пазарни съвещания, като ще се разчита на противоположната връзка на бизнесмените и от стартъпите, с цел да се посочи потребността на пазара и да се образуват нови фондове, които да дават отговор на техните условия “, посочи министър Пулев, представен от пресцентъра на МИР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР