Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт на

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт на
Коментари Харесай

Инвестират 40 млн. евро във фабрика за е-велосипеди край Пловдив

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер даде старт на план за построяването на цех за електрически колела. Новоучредено българо-австрийско сдружение ще влага 40 млн. евро в цех в " Тракия икономическа зона ". " С подобен вид производства България ще излезе преди всичко в Европа по произвеждане на електрически колела ", уточни министърът на нововъведенията и растежа по време на събитието.

Лорер уточни, че Министерството на нововъведенията и растежа ще сътвори институционалната рамка, както за поощряване на дребни и междинни предприятия, по този начин и на стартъпи и на по-големи вложения, тъй че да се реализира стопански напредък от най-малко 5% следващата година.

Новият цех за електрически колела и други двуколесни електрически транспортни средства ще е ситуиран в " Тракия икономическа зона " и ще обезпечи нови 1000 работни места за Пловдив и района.

Планирано е инвестицията да е 40 млн. евро. Тя е взаимна сред пловдивския производител на колела " Макском " и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, една от емблематичните европейски компании в мотоциклетния, а към този момент и във велосипедния бизнес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР