Министърът на иновациите и предприемачеството на Косово Бесим Бечай обяви

...
Министърът на иновациите и предприемачеството на Косово Бесим Бечай обяви
Коментари Харесай

Оставка в косовското правителство

Министърът на нововъведенията и предприемачеството на Косово Бесим Бечай разгласи на конференция, че тази заран е подал оставката си.
Оставката на Бечай последва вчерашното решение на водача на неговата партия, Демократическата партия на Косово (ДПК), Кадри Весели, за уволнението на всички лица, назначени от ДПК, на които са повдигнати обвинявания за съмнение в корист със служебно състояние, корупция, съобщи БГНЕС.
Той сподели пред кореспонденти, че е уверен, че ще потвърди пред правосъдните органи, че обвиняванията против него са неоснователни.
„ В моя случай съм уверен, че обвиняванията не се основават на обстоятелства и че справедливостта ще потвърди моята непорочност. Работата, за която съм упрекван, няма нищо общо с корупцията. Ще приказваме в съда за детайлности “, сподели Бечай, който прикани медиите да наблюдават процеса.
Вчера водачът на ДПК и ръководител на косовския парламент фрагменти Весели, без да показват имена, разгласи, че освобождава всички политически назначени лица от неговата партия, които са упрекнати или имат връзка с разнообразни злоупотреби със служебното състояние.
Весели, който бе избран отново за водач на ДПК в неделя, съобщи, че партията, която води, няма да предложи, нито ще поддържа претенденти от други политически субекти, за които са повдигнати обвинявания.
Според медиите в Прищина, с изключение на Бечай, заместник-министърът в Министерството на силите за сигурност на Косово Агим Чеку и съветникът на Весели Ниязи Криезиу се отдръпват от длъжностите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР