Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и главният държавен здравен инспектор

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и главният държавен здравен инспектор
Коментари Харесай

Големите вериги продължават да работят при затегнати мерки

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев организираха среща с представители на питателните и нехранителните вериги магазини, с цел да бъдат разисквани изискванията, при които магазините им ще работят.

По думите на Лъчезар Борисов огромните вериги са поели ангажимент за компактно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като акцентира, че най-важно е здравето на хората, тъй като те са основният мотор на стопанската система.

„ Търговските вериги ще продължат да съблюдават тези ограничения. Дори и огромна част от тях са реорганизирали своята активност. Използват се доста повече дезинфектанти, има инспекции на ходовете. Някои от веригите са удължили работното си време. Някои от тях са обезпечили повече защита. Пропускателният режим ще бъде на високо равнище “, подсигурява министърът, представен от " Фокус ".

Той посочи, че представителите на веригите са поискали и подпомагане от страната, с цел да се предотврати скупчване на хора пред обектите.

„ Вече съм разговарял с министър Терзийски. Той е провел диалози с основния секретар на Министерство на вътрешните работи по този начин, че такава помощ в границите на опциите ще бъде оказана. Изготвя се план-график, по който на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и неговите подчинени ще бъде показана информация за всички търговски вериги и техните места по този начин, че по време на празниците да не позволяваме обстановка, е която ще има нарушение на противоепидемичните ограничения “, уточни министърът.

Цитиран от " Фокус ", Лъчезар Борисов изясни, че провел диалози и с министъра на труда и обществената политика Деница Сачева, в които са взели решение, в случай че в магазините имат дефицит на работни фрагменти, да им бъдат обезпечени чиновници от Бюрата по труда.

Той подсигурява, че наказания ще има и за потребителите, които не съблюдават противоепидемичните ограничения. Министърът заяви, че с изключение на Министерство на вътрешните работи и РЗИ, чиновници на Комисията за отбрана на потребителите също ще се включат в контрола по съблюдаване на рестриктивните мерки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР