Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов смени целия Борд

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов смени целия Борд
Коментари Харесай

Министърът на икономиката смени целия борд на ДКК, намалява наполовина заплатите на шефовете


Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов смени целия Борд на шефовете на „ Държавна консолидационна компания “ (ДКК).

ДКК ръководи капитал от над 1 милиард лв., като от 11 сдружения 6 са неефективни или напряко губещи.

Държавата не може да си разреши да заплаща като в частния бранш и да има по 20 000 лв. за представителни разноски. Ще има усъвършенстване на разноските в сдруженията към министерството “, разгласи Богданов.

Ще бъдат понижени възнагражденията с към 50% както на членовете на бордовете, по този начин и на изпълнителните шефове “, заяви още той.

В бордовете ще има по-малко членове, а представителните разноски ще бъдат лимитирани. Такива ще имат единствено изпълнителни шефове с годишен оборот над 10 млн. лв.. Дружествата, които имат потребност от подобен разход, ще употребяват предел от 5000 лв. на година. Парите ще се харчат единствено с банкова карта на съответното сдружение. Пари на ръка към този момент няма да се дават, сподели министърът.

В новия ръб на ДКК влизат Иван Зангочев – член на борда и изпълнителен шеф, Елена Болтаджиева – ръководител на борда, както и членовете на борда Десислава Чалъмова, Венелин Шъков, Николай Желязков.

„ До момента всички механизми за съгласуваност и координиране са били прецизно спазени “, отговори министър Богданов на въпрос дали новият ръб е координиран и утвърден от ръководещите политически сили. „ Затова се забавихме 2 месеца. Важно е да има дейно ръководство на сдруженията на ДКК. Готов съм да обсъдя причините за промяна на всякакво равнище “, сподели още Богданов.

Екипът, който в този момент поема ДКК, е краткотраен. До 6 месеца ще има конкурс за нов екип, който да поеме ръководството на компанията.

Членовете на бордовете на обособените сдружения към ДКК също ще бъдат усъвършенствани и там, където би трябвало, ще има промени, заяви министърът.

„ Искаме в бордовете на сдруженията да има в действителност специалисти и по тази причина в комисиите по оценка би трябвало да има също специалисти. Искаме да притеглим хора с управнически потенциал, като крайната цел е сдруженията да са на облага “, уточни Богданов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР