Министърът на финансите Владислав Горанов заяви по време на брифинг

...
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви по време на брифинг
Коментари Харесай

Горанов: Няма да пипаме данъците

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи по време на брифинг в Министерски съвет, че най-негативният сюжет, който се преглежда сега, е спад на стопанската система с 3 на 100 през 2020 година, като възобновяване на заетостта се чака да почне в края на 2020 година и да продължи през 2021. Очакванията са за растеж на безработицата с към два пункта, сподели Горанов и уточни, че това са предварителни оценки и всичко зависи от това какъв брой дълго ще продължат рестриктивните мерки, свързани с здравната част от рецесията.

„ Днес ще предложим на Народното събрание тези промени. Говорил съм с партиите от ръководещата коалиция, те поддържат един сходен метод. Надявам се да срещнем и по-широка поддръжка в Народно събрание и до края на седмицата да имаме променен годишния закон за държавния бюджет, приспособен към новата обстановка. Не предвиждаме смяна на данъчната политика”. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет броени часове, откакто актуализацията на бюджета беше утвърдена от кабинета.

„ Част от ограниченията, които постановат изменението, са свързани с към този момент утвърдените спомагателни разноски за осъществяване на програмата за поддържане на претовареност, по известна като „ 60/40 ". Глобалната неустановеност, подбудена от ограничаващите ограничения, прави все по-трудно прогнозирането за развиването на световната, европейската и в частност българската стопанска система през идващите месеци до края на годината. Има разнообразни сюжети, само че задоволително съображение е да считаме, че авансово плануваните растежи в годишния Закон за бюджета няма да се осъществят ", съобщи финансист номер 1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР