Министърът на финансите Асен Василев дава брифинг. Планът за бюджета

...
Министърът на финансите Асен Василев дава брифинг. Планът за бюджета
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Асен Василев: Внасяме в НС бюджет с 3% дефицит в началото на юли, за да влезе в сила от 1 август

Министърът на финансите Асен Василев дава брифинг.

Планът за бюджета е да бъде импортиран в Народно събрание в първата седмица на юли, с цел да бъде признат до 31 юли и да влезе в действие от 1 август, сподели той.

Бюжетът е разчетен при Брутният вътрешен продукт над 184 милиарда лева, разчетена от служебния кабинет. Към момента в проектозакона е заложен бюджетен недостиг 4 582 000 000 от 3% на начислена основа и 2,5% на касова основа.

Има няколко съществени промени от бюджета на служебния кабинет. Предвижда се да бъде получено второ заплащане по ПВУ до края на тази година, като мелките за това би трябвало да бъдат изпълнени до края на септември.

Гледайте онлайн тук или на



Днес от Министерството на финансите показаха пред депутатите от бюджетната комисия план за държавен бюджет за 2023 година. Още при встъпването си в служба новият финансов министър Асен Василев съобщи, че ще работят по бюджет с недостиг от 3% от Брутния вътрешен артикул без нарастване на налозите.

Миналата седмица представители на Международния валутен фонд, които бяха на посещаване у нас, посъветваха депутатите от бюджетната комисия да внимават при приемането на държавния бюджет, като равнището на заложения недостиг да не е за сметка на хората.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР