Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е прекъснала отпуската

...
Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е прекъснала отпуската
Коментари Харесай

Теменужка Петкова прекъснала отпуската си, за да разисква с депутатите ядрената енергетика

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е прекъснала отпуската си, с цел да отиде в Народното събрание и разискването по въпросите за политиката в региона на нуклеарната енергетика. 

Това разгласи в пленарната зала зам.-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер. 

По-рано денем разискването по тематиката за нуклеарната енергетика беше отсрочено за другата седмица. Причината беше точно отпуската на Петкова. Социалистът Таско Ерменков реагира остро на отсъствието на министъра и акцентира, че даже да е в отпуска може да пристигна за два часа, с цел да има обсъждане по тематиката. 

В 11:40 обаче се оказа, че Петкова въпреки всичко е подготвена да иде в Народното събрание и да стартира разискванията, както желаеха от Българска социалистическа партия. Социалистите обаче останаха недоволни, тъй като пленарната зала е съвсем празна, а по думите им тематиката е значима. 

" Не може една толкоз значима тематика да се трансформира в игра на тенис на маса ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков. 

" Да разбирам, че вие нямате подготвеност да извършите този спор? ", отговори ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, като незабавно по-късно разясни, че не приказва за Българска социалистическа партия, а за всички народни представители. 

Социалистът Таско Ерменков акцентира, че след едно обсъждане би трябвало да се гласоподава решение, а в залата няма кворум. Отговорът на Караянчева беше, че гласуването може да бъде отсрочено за различен ден, а разискването - да е през днешния ден. 

Разискванията по тематиката за нуклеарната енергетика бяха инициирани от Българска социалистическа партия. Социалистите упорстват енергийния министър в период от един месец да отдели активите и пасивите на плана АЕЦ " Белене " в обособена компания и да предложи пътна карта за нужни дейности и периоди за окончателното решение по нуклеарния план.

" Благодарим за готовността ѝ, дано се съобрази, че разискванията ще бъдат другия петък ", съобщи Ерменков. Очаква се обаче, че Петкова няма да се съобрази с настояването на Българска социалистическа партия и ще влезе в пленарната зала. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР