Министърът на енергетиката Теменужка Петкова участва на форум на тема

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова участва на форум на тема
Коментари Харесай

1,178 млрд. евро се насочват към три района у нас

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова взе участие на конгрес на тематика " Социален разговор и групово трудово договаряне в бранш Енергетика "

" Само по механизма за обективен преход на България са отпуснати 1,178 милиарда евро, които ще бъдат ориентирани към три проблематични региона в страната - Стара Загора, Кюстендил и Перник. Целта на ограниченията е да се запазят работните места и положителният стандарт на приходи на хората от бранша ", сподели тя..

" В устрема на държавното управление за реализиране на тези няколко целта виждаме мястото и ролята на обществения разговор ", уточни Петкова.

Министърът означи, че през днешния ден системата на енергетиката е нормализирана. Тя подсети, че в края 2014 година секторът е бил в сериозно положение и с недостиг от над 800 млн. лева Само година по-късно в края на 2015 година системата към този момент не генерира недостиг.

Същевременно се регистрира 4,5 % по висока продуктивност от националната, само че и закъснение на динамичността на междинната брутна работна заплата в бранша по отношение на националната междинна брутна заплата с към 36 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР