Министърът на енергетиката Росен Христов определени като безотговорно поведението на

...
Министърът на енергетиката Росен Христов определени като безотговорно поведението на
Коментари Харесай

Росен Христов за Кирил Петков: Безотговорно поведение на един бивш премиер

Министърът на енергетиката Росен Христов избрани като безконтролно държанието на Кирил Петков. По-рано през днешния ден съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател заяви, че е разговарял с министъра на енергетиката на Гърция. Петков съобщи пред депутатите, че е получил единодушие за нови общи договаряния с Европейската комисия по тематиката за понижаване на въглеродните излъчвания и затваряне на въглищни централи.

" Първо, това е едно много безконтролно държание, изключително от някогашен министър-председател. Вчера гръцкия министър категорично помоли да опровергае тези изказвания. Вдигнал му е телефона извънредно от вежливост, изслушал го е и не е поемал безусловно никакви задължения. Гръцките сътрудници доста добре знаят по какъв начин и пред кого могат да поемат задължения ", сподели Христов във вечерната новинарска емисия на " Нова ТВ ".

" Още август месец аз съм приказвал и с гръцкия, и с румънския, и с още пет министри, които имат въглищни централи и някакви цели за затваряне, с цел да търсим общи позиции, с цел да се съветваме по какъв начин те вземат решение този проблем. Така че тази концепция надалеч не е нова. Те нямат поети задължения около проекта за възобновяване и резистентност. Те са подготвени да ни поддържат чисто за енергийната сигурност, само че не и за преговаряне на проектите. Така че да се загатва името на министър по подобен метод и да продължава това нещо да се разяснява, е безконтролно. Днес имах даже диалог с гръцкото посолство, които не престават да са озадачени за какво тази тематика продължава да циркулира по този метод. С гръцкия министър безусловно се чуваме през ден. Утре отпътувам в Гърция, уикенда съм там, имаме взаимни мероприятия, и договаряния по три плана, по които работим дружно. Така че с гръцкия министър сме в доста положителни връзки и си споделяме по всевъзможни тематики ", безапелационен бе Христов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР