Министърът на енергетиката Александър Николов даде знак, че финансирането на

...
Министърът на енергетиката Александър Николов даде знак, че финансирането на
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката даде знак, че държавното финансиране на "Берое" ще спре

Министърът на енергетиката Александър Николов даде знак, че финансирането на футболния " Берое " през намиращото се в тежко положение " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 " ще спре. Той уточни, че стъпките, подхванати от Българския енергиен холдинг (БЕХ) за унищожаване на този разход, ще бъдат следвани.

" Много дълго време, доста дълго време " Топлоелектрическа централа 2 " беше употребен за субсидиране на футболен клуб. Доколкото ми е известно, последните сходни начинания са се случвали преди към 30 години. Доста футболни клубове минаха през това да намират напълно естествени търговски решения за действието си. Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логичност, едно от сдруженията в най-тежко финансово положение да подкрепя състезателен, футболен или какъвто и да е различен вид обществена активност, когато финансовите му резултати не го разрешават ", сподели Николов.

Темата за ролята на " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 " в " Берое " от служебния министър на енергетиката Андрей Живков.

" Индиректно към нас и към екипа доближиха клюки, че това нещо ще докара до съществено разтърсване от обществен темперамент в съответния град. Бих желал да кажа, че българското население не е длъжно да прави сходен вид разноски, под формата на което и да е енергийно сдружение под шапката на Българския енергиен холдинг (БЕХ) ", сподели Николов.

От септември 2011 година " Берое " е благосъстоятелност на държавното " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 " ЕАД. След това тимът имаше мощни години, като завоюва купата и суперкупата през 2013 година, през 2015 година стана втори в А група, а на идващия сезон приключи трети.

Този сезон след 19 кръга " Берое " е седми с 25 точки и е на една от място в шестицата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР