Министърът на електронното управление е бил заплашван и подлаган на

...
Министърът на електронното управление е бил заплашван и подлаган на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков и Божидар Божанов изнудвали министъра на електронното управление за 650 милиона лева

Министърът на електронното ръководство е бил заплашван и подлаган на напън от Кирил Петков и Божидар Божанов за 650 милиона, с цел да се усъвършенства Информационно обслужване, като е натискан да не се прави с публични поръчки  на открити процедури, а да се раздадат на техни хора. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ след председателския съвет в Народно събрание.

Скандалните самопризнания за милионите пристигнали персонално от министъра на Политическа партия Александър Йоловски, който пък бил препоръчан за поста персонално от Божидар Божанов.

„ Нещата са по грозни от колкото допусках аз “, съобщи Йорданов.

„ Това компрометира целия развой на валидизация на машините, защото той се валидизира от три институции, а към този момент е изопачен. Министърът на електронното ръководство удостовери, че процесът не е приключен, което значи, че ЦИК не може да сертифицира машините на изборите, което значи, че на тези избори няма да има машини, тъй като законът е подобен “, сподели той.

„ Цялата скица е обвързвана със закани и напън “, акцентира Йорданов.

По думите му на срещата са участвали Мария Габриел и ЦИК.

„ Попитахме Мария Габриел, която може да го уволни. За моя изненада тя взе да кърши пръсти и да вика, но аз желая да видя какво ще се случи, защото зам-министърът е в ДАНС на разпит. Аз не разбирам, каква информация чака да получи, в случай, че министърът сподели, че това е безусловно неприемливо “, сподели Тошко Йорданов.

ПП-ДБ не са участвали.

Йорданов акцентира, че закон ЦИК би трябвало да спре машините и ще ги спре, тъй като процесът не е завършил и е изопачен.

„ Бих желал да се обърна към основния прокурор, да стартира разследване към Кирил Петков и Божидар Божанов за оказване на напън “, моли той.

Йорданов отхвърли опцията да се отсрочат изборите, тъй като Изборният кодекс е подобен, когато има проблем с машините се минава на хартия.

„ Винаги има задоволително хартиени бюлетини, тъй като по закон, теоретично могат да се скапват всички машини и за това има бюлетини все едно няма машини “, сподели той.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР