Министърът коментира възможностите, които дават дигиталните технологии и успешните примери

...
Министърът коментира възможностите, които дават дигиталните технологии и успешните примери
Коментари Харесай

Министър Цоков: 10 пъти са се увеличили посещенията в Дигиталната...

Министърът разяснява опциите, които дават цифровите технологии и сполучливите образци на внедряването им в разнообразни просветителни институции по света.

 

„ Разбира се дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и би трябвало да отчитаме традициите на българската просветителна система “, акцентира проф. Цоков. По думите му при всяка промяна и промяна е доста значимо да се чува мнението на хората, които са част от системата. „ Затова и тези срещи по места са толкоз значими, тъй като желая да чуя вашето мнение и вашето виждане за всички стартирани процеси по смяна “, сподели още просветителният министър.

 

В идващите месеци поетапно започват състезанията за шефове като с приоритет ще се проведат тези, където учебните заведения се ръководят от 3 и повече години от краткотрайно изпълняващ длъжността началник. „ Вярваме, че това са хора, които са навлезли в спецификата и в случай че имат предпочитание да заемат за непрекъснато позицията, ще бъдат подготвени да отговорят на изискванията. След това поетапно ще продължим с навършилите години за пенсиониране с връчено предупреждение, а по-късно и с останалите “, изясни проф. Цоков. Предвижда се новите състезания да бъдат аудио и видео заснемани, а в тях се ускоряват практическите задания. „ Искаме да приспособяваме състезанията към условията на новото време. Директорът към този момент не би трябвало да бъде един сполучлив админ, а същински учебен водач, който освен да се приспособява към изменящия се свят, само че и да е иноватор и визионер “, сподели министърът.

 

В идващите дни Министерството на образованието и науката привиква национална среща на всички Регионални ръководства на образованието за подготовка на директорските състезания, стана ясно още от неговите думи.

 

На срещата участваха и заместник-кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш, началникът на отдел „ Образование “ Маргарита Енчева и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР