Министър Вътев е разговарял с украинския си колега Микола Солски

...
Министър Вътев е разговарял с украинския си колега Микола Солски
Коментари Харесай

Министър Вътев запознал украинския си колега с опити за заобикаляне на лицензионния режим за експорт

Министър Вътев е разговарял с украинския си сътрудник Микола Солски по отношение на опити за заобикаляне на лицензионния режим за износ, излиза наяве след онлайн-среща сред двамата. Българските управляващи са засекли такива опити при импорт на слънчоглед, рапица и царевица за посев от Украйна.

Министър Солски е поел ангажимент, че до две седмици украинската страна ще предприеме дейности против тези практики и компаниите, които нарушават лицензионния режим, ще изгубят правото да изнасят.

" Кирил Вътев е предизвестил още, че през последните седмици се следи засилен импорт на слънчоглед с баржи по река Дунав. Ако това движение на импорт се задържи, лимитът на  потребностите на българските преработватели, ще бъде доближат. Това респективно ще докара до преустановяване на вноса предвид на реализация на слънчогледа от българско произвеждане ", прецизират от Министерството на земеделието.

Двамата министри са се договорили за последваща среща, както и да продължи обменът на данни за търговията с чувствителни аграрни артикули.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР