Министър Тодор Тагарев, който е на изслушване в НС по

...
Министър Тодор Тагарев, който е на изслушване в НС по
Коментари Харесай

Тагарев: Бях съветник към Военното министерство на Украйна, не съм взел нито 1 гривна

Министър Тодор Тагарев, който е на чуване в Народно събрание по тематиката за помощта за Украйна, се наложи да отговори на въпрос на Радостин Василев бил ли е в миналото чиновник на украинското министерство на защитата и дали изобщо е привързан с Киев под някаква форма. " Ако това е по този начин - това би повлияло на вашата безпристраност. ", нападна Руди.

" Като разпределяте и получавате помощ, вие можете поради субективно отношение да извършите по този начин, че да пострада мегдународния престиж на България ", стимулира се депутатът.
 
Това е някаква задявка, отвърна военният министър. И отвърна: " Да, работил съм като консултант към Министерство на защитата на Украйна сред 2005 г.- 2011г.Ходил съм регулярно в Киев, работих и в разнообразни интернационалните фомати и съм предал опит по въпроса обмисляне на защитата и ресурсно ръководство.

За тази работа не съм получил нито една гривна, или какъвто и да е паричен еквивалент, изясни министърът. 

Преди това пък Тошко Йорданов сподели подготвеност във военната техника. Той попита, като става дума за военна помощ за Украйна, това включва ли танкова. В България танковете най-вече 40 са осъвременени, и то от израелска компания и в случай че ще даваме Т-72 танкове, от осъвременените ли ще бъдат или не?, попита шефът на ПГ на Има Такъв Народ.

Мога да дам конкретика. Понеже досега този пакет, който гласоподава Министерски съвет няма включени танкове, в действителност 40 от тях се реорганизират по контракт с " Терем ". И аз знам, че подизпълнител е израелска компания. Ако стигнем изобщо до този въпрос, не мога да предвиждам дали ще стигнем до там. Има стотици танкове " Леопард ", които Украйна получава. Но  осъвременените няма да бъдат включени в помощта, изясни министър Тагарев.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР