Министър Стоянов лъже и манипулира. Това заяви бившият вицепремиер и

...
Министър Стоянов лъже и манипулира. Това заяви бившият вицепремиер и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Министър Стоянов лъже и манипулира

" Министър Стоянов лъже и манипулира " . Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова във връзка изказвания на министър Никола Стоянов.

" От администрацията на Министерство на стопанската система и промишлеността не са уволнени 72 души за последните 7 месеца. 24 са пенсионирани заради навършване на пенсионна възраст. 2-ма са уволнени заради груби нарушавания, в това число и посредством привикване на дисциплинарен съвет. Уволнен е един, който аз назначих, незабавно откакто получих сигнали от разнообразни институции за спор на ползи ", съобщи Нинова.

Тя добави: " В Държавната консолидационна компания има 16 сдружения. От тях са заменени препоръките на шефовете на три, а не на 14 , на други две са заменени единствено шефовете и двама ликвидатори, единият заради гибел. Всички нови членове на бордове са назначени краткотрайно до осъществяване на конкурс. Конкурсите бяха стартирани. Някои завършиха, други би трябвало да не престават и в този момент ".

" Ако бордът на ДКК в този момент е от 4 души, а би трябвало да е от петима по закон и съгласно министър Стоянов, за какво той ги усилва на 7? ", пита Нинова. " За да уреди хора на заплати или с цел да има ново болшинство, което да стартира чистка по дъщерните сдружения ? Това ще стане ясно скоро. Следете идващите му дейности ", сподели още някогашният вицепремиер.

" Моята политика беше да понижавам броя на членовете на бордове, с цел да не се трансформират те в хранилка . Очевидно в този момент е назад. Може би бяхме и единственото министерство, в което не разреших политическия ми кабинет да получава в допълнение материално стимулиране и тази сума разпределих на работещите чиновници. Интересно ми е дали тази процедура в този момент също е изменена ", уточни Нинова.

Тя разяснява и Комисията по оръжия : " Ако я бяхме свикали в последните дни на отиващо си държавно управление въпросът щеше да е: Как си разрешават в последния ден да позволяват експорт за 1 милиарда евро. Сега въпросът е: Защо в последния миг не са изнесли оръжие за 1 милиарда евро. Защо си с шапка, за какво си без шапка? ".

" Политиката е на първо място носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята в този момент ", акцентира Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР