Министър Шишков: Всеки ден се строи газовата връзка с Гърция

...
Министър Шишков: Всеки ден се строи газовата връзка с Гърция
Коментари Харесай

Интерконекторът с Гърция взима Акт 15 тази седмица, а следващата - Акт 16


Министър Шишков: Всеки ден се строи газовата връзка с Гърция

График за довеждане докрай на процедурата по създаване на газовата връзка с Гърция ще изготвят служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков и строителят на интерконектора Гърция – България. Това стана ясно след следващата министерска ревизия по какъв начин вървят строителните действия. По думите на министър Шишков страната и общините са впрегнати, с цел да е подготвена газовата връзка в най-кратки периоди.

Проверката стартира от газоизмервателна станция Стара Загора, след което е планувано посещаване на Диспечерския център до хасковското село Стамболийски.

„ Целта на днешната ми инспекция е да установя дали всичко е приключено, защото дефинитивно последният период, който беше даден от строителя, беше през днешния ден. Очакванията ми са да видя през днешния ден приключен първи стадий от строителството на обекта, който да може да разреши да бъде въведен в употреба “, съобщи Шишков.

„ Все още имаме малко работа със строителя. Надявам се още тази седмица да приключим с документалната част, с цел да стигнем и до Акт 16. Ако строителят е подготвен с документите, уповавам се да имаме още резултати другата седмица “, добави той.

„ Всеки ден е динамично, всеки ден строителят строи “, сподели министър Шишков.

От строителите министърът има уверението, че се върви в периодите.

„ Имаме непосредствен разговор “, посочи Иван Шишков. Регионалният министър не отхвърли, че е имало и замяна на остри реплики със строителите, само че това, по думите му, е било, тъй като въпреки всичко имат обща цел.

Пред NOVA министър председателят Гълъб Донев съобщи, че тази седмица газовата връзка ще има Акт 15.

Надеждите на служебната власт са от началото на октомври интерконекторът да влезе в употреба. С неговото стартиране страната ни ще може да получава нужните количества газ от Азербайджан.

Вчера министърът на стопанската система Никола Стоянов заяви пред Българска национална телевизия, че България стартира договаряния с Азербайджан за удвояване доставките на природен газ след 2026 година и за замяна на синьо гориво против електричество за идващата зима.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР