Министър-председеталят Кирил Петков е разпитан като свидетел, часове преди да

...
Министър-председеталят Кирил Петков е разпитан като свидетел, часове преди да
Коментари Харесай

Адв. Менков: Часове преди да бъде арестуван Борисов, Кирил Петков е разпитан като свидетел |

Министър-председеталят Кирил Петков е разпитан като очевидец, часове преди да бъде задържан някогашният министър председател Бойко Борисов.

Това стана ясно от думите на Менко Менков - юрист на водача на ГЕРБ. Менков приказва пред медиите, откакто излезе от Главна дирекция " Национална полиция ", където е арестуван Борисов. 

Адвокатът сподели, че е образувано досъдебно произвеждане на 17 март - при изискванията на необходимост. Според Менков все още няма повдигнато обвиняване на Борисов.

" Ще си прекара нощта в мястото за задържане, както и другите две лица (Владислав Горанов и Севделина Арнаудова). Очаквам на следващия ден проверяващите да рапортуват на прокуратурата ", сподели той в отговор на въпрос какво следва за Бойко Борисов. 

" Става въпрос за същата инспекция по сигнал на сдружението БОЕЦ от 10 декември. Сигналът е разпечатка от изявления в медии, в които се настояват какви ли не неща за Борисов. Преписката съответствува с досъдебното произвеждане за сигнала на БОЕЦ ", сподели още адвокатът. 

Менков твърди, че първото деяние по инспекцията е разпит на министър-председателя Кирил Петков като очевидец: " Той е разпитан на 17 март ".  

Адвокатът изясни, че е осведомен с протокола от претършуване на дома на Борисов, както и че няма данни за закононарушение, осъществено от лидера на ГЕРБ. 

По думите му в заповедта за арест е написано, че Борисов " е изнудвал някого - само че не написа кого, по кое време и по какъв начин. Само общи неща ". 

Адвокатът на Борисов разгласи, че има 7-дневен период за обжалване на ареста пред Административния съд и ще го направи. 

По думите му Владислав Горанов и Севделина Арнаудова също са арестувани - в момента се изготвят документите за задържането им за 24 часа. В дома на Арнаудова продължава да тече претършуване. 

" Не взе участие никаква европрокуратура и не става въпрос за евросредства ", твърди още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР