Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков призова ГЕРБ да не

...
Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков призова ГЕРБ да не
Коментари Харесай

Денков призова ГЕРБ да не хвърлят държавата в хаос, а да подпишат споразумението

Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков прикани ГЕРБ да не хвърлят страната в безпорядък, а вместо това да подпишат съглашението, по което са преговаряли, и да гласоподават кабинет с министър председател и външен министър Мария Габриел, само че без други промени в структурата и състава на Министерския съвет.

" Обещанията би трябвало да се съблюдават, аз съблюдавах моето ", сподели Денков във видео обръщението си, визирайки подадената си на 6 март оставка.

 

Денков се обърна към управлението на ГЕРБ-СДС и подсети за даденото преди девет месеца заричане за взаимно ръководство със период от 18 месеца.
Вместо да хвърляме страната в безпорядък, дано спазят дадената дума – да подпишем съглашението и да гласуваме държавно управление с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерския съвет.
Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков

" Преговорите за промени в състава на Министерски съвет демонстрираха, че нямаме взаимно единодушие за промяна на министри. Съгласно ангажимента ни би трябвало единствено ние с госпожа Габриел да сменим позициите си. Успоредно с това, в хода на договарянията изработихме съглашение за промените в правосъдната система, регулаторите и службите. То беше оповестено и ние сме подготвени да го подпишем ", разгласи министър председателят в оставка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР